Buffalo Squares Historia

1994-2024

Om Buffalo Squares

Idén till en squaredansklubb för ungdomar började diskuteras i början av nittiotalet. Ett gäng från Södertälje började arrangera ungdomsdanser men efter tredje året tröttnade eldsjälarna från Södertälje & då såg den traditionsenliga ungdomsdansen ut att försvinna.

För att förhindra detta tog ett nytt gäng (bl a Erika Johansson, Stefan Sidholm & Bosse Wallin) initiativ, skrev stadgar & bildade Buffalo Squares. Bosse Wallin blev 1994 klubbens första ordförande. Tack vare detta kunde den hotade ungdomsdansen fortleva. På hösten samma år anordnade Buffalo Squares sin första ungdomsdans. Några av de första danserna var i Skolsta utanför Enköping. Tanken var att ungdomsdansen skulle flytta runt på olika orter i Sverige men p.g.a. att det inte fanns någon som ville ta på sig ansvaret har danserna arrangerats efter var det funnits lämpliga lokaler i kombination med arbetsvilliga klubbmedlemmar. Så här långt har Buffalo Squares haft sina danser på följande orter:


Bålsta, Stockholm x5
Böda, Öland x1
Fornåsa x2
Förslöv, Båstad x7
Grimeton, Varberg x1
Gränna x1
Jönköping x1
Korsberga, Vetlanda x7
Kyrkbytorget, Göteborg x4
Linköping x1
Mariastaden, Helsingborg x1
Mölndal x1
Oxelösund x2
Reftele, Småland x1
Roasjö, Borås x1
Råön, Stenungsund x6
Sandared, Borås x5
Skolsta, Enköping x3
Svartå x1
Uppsala x2
Vena, Hultsfred x3
Västra Frölunda, Göteborg x1
Ölmhult, Värmland x1
Örebro x1

Har du tips eller önskemål om vart vi kan anordna våra ungdomsdanser? Tipsa gärna oss i styrelsen så kollar vi upp det. Det är vissa generella krav som vi har på lokalen så kontakta oss i styrelsen för mer info.

SquareUp!
Under årsmötet 2013 framfördes idén till en "Intensivkurs i squaredans för ungdomar". Tanken var att nå ut till nya ungdomar & lära dem Basic på en helg tillsammans med våra medlemmar. Det skapades en kommitté vars uppgift var att planera & organisera dessa kurser.

2014 hade vi vår första kurs i Göteborg & det kom 4 ungdomar som tillsammans med änglande bufflar & Jon Hansell Nilsson som caller framförde en lyckad helg!

Då detta blev ett lyckat koncept anordnade vi fler kurser med fler elever & fler änglar!

2024 återupptog vi vår SquareUp, denna gången startade vi i Bålsta med övernattning & kurs på Knarrbacken. Vi hade 10 taggade ungdomar som gick kursen med Ronja Höjer som caller & instruktör. Vi planerar att fortsätta med detta koncept de närmaste åren runt om i landet för att locka fler ungdomar till vår härliga dans!

Vi gillar kakor, gör du?

Buffalo Squares - Squaredance klubben för ungdomar

Tveka inte att höra av dig till oss om du har några frågor eller önskar veta mer om Buffalo Squares

Du når oss på info@buffalosquares.se

© Buffalosquares 2023-2024

Producerad av Avitus IT